Sos bechamel     
 
Durata : 35 min.

INGREDIENTE :   

- 1 lt. lapte
- nucsoara
- 100 gr. unt
- 100 gr. faina
- sare

MOD DE PREPARARE :    

 Pentru prepararea sosului bechamel incepeti cu topirea untului intr-o oala adaugand faina cernuta si gatiti pentru 2 minute amestecand mereu, avand grija a nu se lipi si a nu prinde culoare.    
Dupa, luati de pe foc oala si ajungeti laptele amestecand bine compozitia . Puneti din nou oala pe foc mic, acoperiti cu un capac si amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.Gatiti pentru 15 min.
Acest sos imbina gustul parfumat al mancarurilor italiene tip lasagna , pasta cu dovlecei,peste ,legume fierte si multe alte retete.  

Salsa tartar    

Durata : 30 min.            

INGREDIENTE :       
 
- 6 galbenusuri
- o lingura otet de vin alb
- 3 castraveti mici murati in otet
- 200 ml. ulei de floarea soarelui
- un smoc de patrunjel
- un smoc de tarhon
- sare
- piper negru macinat

MOD DE PREPARARE :  

Incepeti reteta prin a fierbe 4 oua. Intre timp tocati marunt castravetii , patrunjelul si tarhonul. Cand ouale sau fiert separati galbenusurile fierte intr-un bol in care adaugati otetul , sarea si piperul. Amestecati cu o lingura de lemn pana cand se imbina bine ingredientele apoi adaugati cele 2 galbenusuri de oua proaspete si cu ajutorul unui mixer incepeti sa mixati compusul. Continuand amestecul, cu mixerul , adaugati uleiul. Aveti grija sa nu ajungeti mult ulei deodata , pentru ca se taie salsa , adaugati putin cate putin mixand mereu . Dupa ce ati adaugat tot uleiul va deveni un compus dens si cremos. Acum ajungeti castravetii , patrunjelul si tarhonul tocat si amestecati bine.
Aceasta salsa este bun insotitor pentru bucate din carne si peste. Pofta buna! 

Salsa de ton         

Durata : 10 min.  

INGREDIENTE :    
 
- 170 gr. in ulei
- 2 oua
- 2 felii de ansoa in ulei
- 1/2 lamaie
- ulei de masline extra virgin
- sare
- piper alb   

MOD DE PREPARARE :  

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un blender
In paharul blenderului puneti un ou fiert si galbenusul celuilalt ou. Adaugati sare si piper ajungeti o lingura de suc de lamaie , 3 linguri de ulei de masline extra virgin si tonul impreuna cu uleiul sau de conservare  si cele 2 felii de ansoa . Activati blenderul si amestecati pana cand ingredientele vor fi bine amestecate. Acum adaugati 1 pahar de ulei de masline extra virgin si continuati sa amestecati inca 6-7 minute. In caz ca salsa este prea densa mai ajungeti putin  ulei. 
Se poate servi pe paine dar cel mai bine insoteste friptura de vita.
Pofta buna!

Sos de masline   

Durata : 25 min.   

INGREDIENTE :   

- 400 gr. de rosii 
- 100 gr. de masline fara sambure
- 1 ceapa
- un catel de usturoi
- busuioc proaspat
- ulei de masline extra virgin
- sare 
- piper

MOD DE PREPARARE :    

Intr-o tigaie , prajiti usturoiul cu 2 linguri de ulei de masline extra virgin. Dupa ce s-a prajit usturoiul eliminati-l din tigaie , unde veti adauga ceapa tocata marunt , maslinele taiate si rosiile taiate in bucatele . Sarati , piperati si gatiti pentru 20 de minute la foc mic. Cand sosul este aproape gata ajungeti 2 foi de busuioc proaspat. Sosul trebuie sa devina dens. 
Este ideal pentru paste. 
Pofta buna!    

        
       
      

0 comentarii: