Anghinare ca la Roma (Carciofi alla romana)
Durata : 1 ora Portii : 4 persoane
INGREDIENTE :
- 8 anghinari
- 200 ml. ulei de masline extravirgin
- 1 lamaie
- 50 gr. pesmet
- 1 catel usturoi
- 2 linguri de menta tocata
- 2 linguri patrunjel tocat
MOD DE PREPARARE :
Pentru inceput ocupativa de curatarea anghinarilor ,prin eliminarea foilor exterioare dure folosind un cutit subtire.Taiati din piciorul anghinarii lasand doar 4 cm. Largiti foile anghinarii cu mainile si scoateti inima(barba) prezenta in interiorul plantei si lasatile in apa cu suc de lamaie pentru a evita formarea punctelor negre.
Intre timp tocati usturoiul si amestecati intr-un bol cu menta , patrunjelul un fir de ulei de masline , un varf de cutit de sare si pesmetul.
Cu ajutorul unei linguri umpleti anghinarile ,largite in precedent ,cu amestecul de pesmet,usturoi, menta si patrunjel.
Sarati pe suprafata si asezati anghinarile intr-o oala in care adaugati uleiul ramas.Lasati la foc mic pentru 1 minut, dupa care ajungeti apa pana la jumatatea capetelor de anghinare, sarati si acoperiti cu un capac.Lasati la gatit la foc mediu.
Dupa jumatate de ora de coacere incercati anghinarile cu o furculita sa vedeti daca sunt gata.
Se servesc atat calzi cat si reci.
Pofta buna!
Spagheti cu branza si piper (Spaghetti cacio e pepe)
Durata : 10 min. Portii : 4 persoane
INGREDIENTE :
- 400 gr. spagheti
- 200 gr. de branza pecorino romano
- un cubulet de unt
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Fierbeti spaghetele si scurgeti de apa dar nu complet, lasandu-le un pic inmuiate. Acum adaugati cubuletul de unt , branza pecorino romano si mult piper . Amestecati bine. Se serveste imediat.
Durata : 1 ora Portii : 4 persoane
INGREDIENTE :
- 8 anghinari
- 200 ml. ulei de masline extravirgin
- 1 lamaie
- 50 gr. pesmet
- 1 catel usturoi
- 2 linguri de menta tocata
- 2 linguri patrunjel tocat
MOD DE PREPARARE :
Pentru inceput ocupativa de curatarea anghinarilor ,prin eliminarea foilor exterioare dure folosind un cutit subtire.Taiati din piciorul anghinarii lasand doar 4 cm. Largiti foile anghinarii cu mainile si scoateti inima(barba) prezenta in interiorul plantei si lasatile in apa cu suc de lamaie pentru a evita formarea punctelor negre.
Intre timp tocati usturoiul si amestecati intr-un bol cu menta , patrunjelul un fir de ulei de masline , un varf de cutit de sare si pesmetul.
Cu ajutorul unei linguri umpleti anghinarile ,largite in precedent ,cu amestecul de pesmet,usturoi, menta si patrunjel.
Sarati pe suprafata si asezati anghinarile intr-o oala in care adaugati uleiul ramas.Lasati la foc mic pentru 1 minut, dupa care ajungeti apa pana la jumatatea capetelor de anghinare, sarati si acoperiti cu un capac.Lasati la gatit la foc mediu.
Dupa jumatate de ora de coacere incercati anghinarile cu o furculita sa vedeti daca sunt gata.
Se servesc atat calzi cat si reci.
Pofta buna!
Spagheti cu branza si piper (Spaghetti cacio e pepe)
Durata : 10 min. Portii : 4 persoane
INGREDIENTE :
- 400 gr. spagheti
- 200 gr. de branza pecorino romano
- un cubulet de unt
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Fierbeti spaghetele si scurgeti de apa dar nu complet, lasandu-le un pic inmuiate. Acum adaugati cubuletul de unt , branza pecorino romano si mult piper . Amestecati bine. Se serveste imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu