Bruscheta cu rosii si busuioc

Durata : 5 min.             

INGREDIENTE :

- 2 felii de paine rotunda 
- 2 rosii mature
- 2 foi de busuioc
- ulei de masline
- sare

MOD DE PREPARARE :

Spalati rosiile si taiati in cubulete. Amestecati intr-un castron rosiile cu sare , ulei de masline , busuioc si lasati 2-3 minute sa prinda aroma
Intre timp, feliile de paine se prajesc pe un gratar sau la cuptor
Dupa ce sau prajit feliile , pe amandoua parti, condimentati cu rosiile.
Pofta buna  

Bruscheta cu ulei de masline si usturoi  

Durata : 5 min

INGREDIENTE : 

- 2 felii de paine rotunda
- un catel de usturoi 
- ulei de masline extravirgin
- sare
  
MOD DE PREPARARE : 

Feliile de paine se prajesc pe gratar sau in cuptor .Se curata ustutoiul si se freaca pe o parte a feliilor de paine apoi turnati 2 fire de ulei de masline . Se servesc calde cu putina sare presarata. 

 Bruscheta cu plante     

Durata : 15 min.

INGREDIENTE :   


- 4 felii de paine rotunda
- 4 rosii 
- un smoc de busuioc
- oregano
- tarhon
- arpagic
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin
- sare 

MOD DE PREPARARE :   

Spalati rosiile , curatati de seminte si lasatile intr-un castron sa piarda un pic de apa , cu un pic de sare.Acum tocati marunt toate plantele (in afara de busuioc) si amestecati cu rosiile si 2 linguri de ulei .Prajiti feliile de paine pe gratar sau la cuptor . 
Acum raspanditi rosiile condimentate si busiocul pe felii. Se servesc feliile taiate la jumatate.  
Pofta buna! 

Bruscheta cu vinete      

Durata : 20 min.  

INGREDIENTE :
    
- o ceapa medie 
- o vanata mare
- un catel de usturoi
- 2 rosii seci in ulei
- 4 felii de ansoa 
- o lingura de parmezan
- o foaie de busuioc
- ulei de masline extra virgin
- sare
- piper macinat

MOD DE PREPARARE :   

Tocati ceapa si usturoiul marunt si caliti cu putin ulei de masline.Spalati vinata si taiati in cubulete , dupa care o adaugati in tigaia cu ceapa si usturoiul. Prajiti pentru un minut la fc mare dupa care continuati coacerea vinetei la foc mic, acperind tigaia . Ajungeti feliile d ansoa , rosiile seci mixate in uleiul lor cu ajutorul unui blender , busuiocul , piperul amestecati pentru un minut , ajungeti parmezanul si gata .Se pune intr-un castron si se lasa la frigider pentru minim 2 ore inainte de a se gusta. Intindeti salsa pe feliile de paine prajite pe gratar sau la cuptor. 
Pofta buna !   

0 comentarii: