Bruscheta cu rosii si busuioc
Durata : 5 min.
INGREDIENTE :
- 2 felii de paine rotunda
- 2 rosii mature
- 2 foi de busuioc
- ulei de masline
- sare
MOD DE PREPARARE :
Spalati rosiile si taiati in cubulete. Amestecati intr-un castron rosiile cu sare , ulei de masline , busuioc si lasati 2-3 minute sa prinda aroma.
Intre timp, feliile de paine se prajesc pe un gratar sau la cuptor.
Dupa ce sau prajit feliile , pe amandoua parti, condimentati cu rosiile.
Pofta buna
Bruscheta cu ulei de masline si usturoi
Durata : 5 min.
INGREDIENTE :
- 2 felii de paine rotunda
- un catel de usturoi
- ulei de masline extravirgin
- sare
MOD DE PREPARARE :
Feliile de paine se prajesc pe gratar sau in cuptor .Se curata ustutoiul si se freaca pe o parte a feliilor de paine apoi turnati 2 fire de ulei de masline . Se servesc calde cu putina sare presarata.
Bruscheta cu plante
Durata : 15 min.
INGREDIENTE :
- 4 felii de paine rotunda
- 4 rosii
- un smoc de busuioc
- oregano
- tarhon
- arpagic
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin
- sare
MOD DE PREPARARE :
Spalati rosiile , curatati de seminte si lasatile intr-un castron sa piarda un pic de apa , cu un pic de sare.Acum tocati marunt toate plantele (in afara de busuioc) si amestecati cu rosiile si 2 linguri de ulei .Prajiti feliile de paine pe gratar sau la cuptor .
Acum raspanditi rosiile condimentate si busiocul pe felii. Se servesc feliile taiate la jumatate.
Pofta buna!
Bruscheta cu vinete
Durata : 20 min.
INGREDIENTE :
- o ceapa medie
- o vanata mare
- un catel de usturoi
- 2 rosii seci in ulei
- 4 felii de ansoa
- o lingura de parmezan
- o foaie de busuioc
- ulei de masline extra virgin
- sare
- piper macinat
MOD DE PREPARARE :
Tocati ceapa si usturoiul marunt si caliti cu putin ulei de masline.Spalati vinata si taiati in cubulete , dupa care o adaugati in tigaia cu ceapa si usturoiul. Prajiti pentru un minut la fc mare dupa care continuati coacerea vinetei la foc mic, acperind tigaia . Ajungeti feliile d ansoa , rosiile seci mixate in uleiul lor cu ajutorul unui blender , busuiocul , piperul amestecati pentru un minut , ajungeti parmezanul si gata .Se pune intr-un castron si se lasa la frigider pentru minim 2 ore inainte de a se gusta. Intindeti salsa pe feliile de paine prajite pe gratar sau la cuptor.
Pofta buna !
Durata : 5 min.
INGREDIENTE :
- 2 felii de paine rotunda
- 2 rosii mature
- 2 foi de busuioc
- ulei de masline
- sare
MOD DE PREPARARE :
Spalati rosiile si taiati in cubulete. Amestecati intr-un castron rosiile cu sare , ulei de masline , busuioc si lasati 2-3 minute sa prinda aroma.
Intre timp, feliile de paine se prajesc pe un gratar sau la cuptor.
Dupa ce sau prajit feliile , pe amandoua parti, condimentati cu rosiile.
Pofta buna
Bruscheta cu ulei de masline si usturoi
Durata : 5 min.
INGREDIENTE :
- 2 felii de paine rotunda
- un catel de usturoi
- ulei de masline extravirgin
- sare
MOD DE PREPARARE :
Feliile de paine se prajesc pe gratar sau in cuptor .Se curata ustutoiul si se freaca pe o parte a feliilor de paine apoi turnati 2 fire de ulei de masline . Se servesc calde cu putina sare presarata.
Bruscheta cu plante
Durata : 15 min.
INGREDIENTE :
- 4 felii de paine rotunda
- 4 rosii
- un smoc de busuioc
- oregano
- tarhon
- arpagic
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin
- sare
MOD DE PREPARARE :
Spalati rosiile , curatati de seminte si lasatile intr-un castron sa piarda un pic de apa , cu un pic de sare.Acum tocati marunt toate plantele (in afara de busuioc) si amestecati cu rosiile si 2 linguri de ulei .Prajiti feliile de paine pe gratar sau la cuptor .
Acum raspanditi rosiile condimentate si busiocul pe felii. Se servesc feliile taiate la jumatate.
Pofta buna!
Bruscheta cu vinete
Durata : 20 min.
INGREDIENTE :
- o ceapa medie
- o vanata mare
- un catel de usturoi
- 2 rosii seci in ulei
- 4 felii de ansoa
- o lingura de parmezan
- o foaie de busuioc
- ulei de masline extra virgin
- sare
- piper macinat
MOD DE PREPARARE :
Tocati ceapa si usturoiul marunt si caliti cu putin ulei de masline.Spalati vinata si taiati in cubulete , dupa care o adaugati in tigaia cu ceapa si usturoiul. Prajiti pentru un minut la fc mare dupa care continuati coacerea vinetei la foc mic, acperind tigaia . Ajungeti feliile d ansoa , rosiile seci mixate in uleiul lor cu ajutorul unui blender , busuiocul , piperul amestecati pentru un minut , ajungeti parmezanul si gata .Se pune intr-un castron si se lasa la frigider pentru minim 2 ore inainte de a se gusta. Intindeti salsa pe feliile de paine prajite pe gratar sau la cuptor.
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu