Aluat pentru pizza        

Durata : 15 min.            Portii : 4 persoane
 
INGREDIENTE :  

- 600 ml. apa calda
- 6 linguri ulei de masline extra virgin
- 2 linguri zahar
- 20 gr. sare
- 25 gr. drojdie
- 1 kg. faina   

MOD DE PREPARARE :   

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un bol suficient de mare in care turnati faina si faceti o gaura in mijloc. Deoparte intr-un castron mic dizolvati drojdia cu putina apa calda si zahar ,dupa varsati in faina. Intr-un alt castron mic dizolvati sarea in apa calda , amestecati cu uleiul de masline extra virgin si adaugati peste faina.   
Acum cu ajutorul mainilor incepeti sa preparati aluatul , adaugand incet apa calda. Tineti aproape si putina faina.
Continuati sa framantati pana cand aluatul devine neted , moale si elastic.Formati o bila din aluatul rezultat si puneti la crescut intr-un castron suficient de mare si prafuit cu faina pe fund.Nu uitati ca aluatul isi va dubla marimea.Durata de crestere este de 1 ora sau 1 ora si jumatate.
Cand aluatul a ajuns la marimea dorita incepeti prepararea pizzei.

Sfaturi in pregatirea aluatului de pizza :    

Pentru a avea un aluat de pizza cat mai original de reteta napolitana din Italia, de unde stim cu totii ca a luat nastere aceasta mancare indragita peste tot in lume ,sfatuiesc sa tineti cont de cateva lucruri marunte ce consta in a folosi doar cele 4 ingrediente de baza adica apa, faina , sare si drojdie cam 5 gr. pe litru de apa. . 
Pentru ca aluatul sa aiba compozitia adecvata , necesita dividerea in bilute de 250 gr. - 300 gr. ( fiecare bila reprezinta o portie ) si lasat la crescut intre 3 si 4 ore. 

Pizza margherita    

Durata : 45 min.            Portii : 4 persoane

INGREDIENTE : 

- aluat pentru pizza
- 700 gr. suc de rosii dens
- 600 gr. mozzarella
- 12 foi de busuioc
- ulei de masline extra virgin
- sare    

MOD DE PREPARARE :     
 
 Preparati aluatul pentru pizza folosind reteta de mai sus. Cand aluatul este crescut , impartiti in patru.
Intr-un castron amestecati sucul de rosii cu sarea si uleiul de masline.Luati a parte din aluat si intindeti pana formati un cerc cu diametrul de 30 cm. pe care il puneti in tigaie unsa cu ulei de masline. Ungeti cu sucul de rosii folosind o lingura turnati 2 fire de ulei de masline extra virgin si adaugati mozarella taiata in cubulete mici . Procedati la fel si cu celelalte 3 parti de aluat ramase.
Se introduce in cuptorul deja incalzit la 250 de grade , pentru 15 minute. Cand este gata , scoateti din cuptor si adaugati 3 foi de busuioc proaspat.
    
Pizza capricciosa     

Durata : 1 ora            

INGRADIENTE :  
 
- 500 gr. aluat pentru pizza
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin
- 250 gr. mozzarella
- 400 gr. suc de rosii dens.
- 60 gr. ciuperci in ulei
- 60 gr. masline verzi
- 60 gr. masline negre
- 50 gr. castraveti in otet
- sare

MOD DE PREPARARE :     
   
 Intindeti aluatul si puneti-l intr-o tigaie unsa cu ulei de masline.Ungeti cu sucul de rosii dens,sarati  si lasati sa creasca intr-un loc cald  pentru 20 de minute. Dupa , introduceti in cuptorul deja incalzit tava pentru alte 20 de minute.
Cand timpul sa scurs scoateti din cuptor pentru a adauga ciupercile ,maslinele si castravetii.Reintruduceti in cuptor pizza si lasati sa se gateasca pentru 10 minute.
Pofta buna!

Pizza vegetariana    

Durata : 1 ora

INGREDIENTE :   

- 500 gr. aluat pentru pizza 
- 800 gr. suc de rosii dens
- 3 linguri ulei de masline extra virgin
- 3 dovlecei 
- o vanata 
- un ardei gras

MOD DE PREPARARE :  

Incepeti prepararea legumelor. Taiati vanata pe lungimea ei , in felii sarati si lasati pe unplan inclinat sa piarda un pic de apa. Spalati dovleceii si taiatii pe lungimea lor in fasii. Acum ardeiul gras se curata de seminte si taiati in felii. Prajiti legumele taiate pe un gratar sau un gril ( fara ulei ) pentru a le face un pic mai moi. 
Aluatul de pizza il divideti in patru parti si incepeti sa il intindeti , formand cate un disc de circa 20 de cm pe care il acoperiti cu sucul de rosii dens si lasa in jur de 20 de min. sa mai creasca putin. Dupa , bagati pizza in cuptorul deja bine incalzit pentru 20 de min. Trecand acest timp, scoteti din cuptor adaugati legumele peste si putin ulei de masline  , reintroduceti in cuptor pentru alte 10 min . inainte de a servi la masa. Pofta buna! 
 








 

0 comentarii: